Phone call icon
infoliin (sh leitud esemed) E-P 8:00 – 20:00 +372 643 4142
Leitud esemed

2024. aasta esimesel poolaastal kasutas Tallinna ühistransporti üle 65 miljoni reisija

Ööbuss. Foto: Mark Kitajev

Aktsiaseltsi Tallinna Linnatransport (TLT) enam kui 500 ühissõidukit läbisid 2024. aasta esimesel kuuel kuul üle 18 miljoni kilomeetri ning teenindasid üle 65 miljoni reisija.

Statistika andmetel püsis tänavu 6 kuu sõitjate arv eelmise aastaga võrreldes samas suurusjärgus. Jaanuarikuus oli näha sõitjate arvu langust, mida mõjutas õpetajate streik.

Linna ühistranspordisüsteem on käesoleval aastal jõudsalt uuenemas. Linn on investeerinud uutesse bussidesse, trammidesse ja trollidesse ning laiendanud ja parandanud teenindusvõrku, et pakkuda sõitjatele veelgi mugavamat ja keskkonnasõbralikumat transpordivõimalust. Käesoleva aasta algusest on ööbussiteenus saanud pealinna ühistranspordivõrgu püsivaks osaks, lisandunud on täiendavad suunad Viimsisse ja Nõmmele. Ööbusside populaarsus on eriti kõrge just suvisel ajal.

TLT juhatuse liikme Kaido Padari sõnul jätkab TLT liikumist eesmärgi suunas luua kaasaegne ja tõhus ühistranspordisüsteem, mis vastab linnakodanike vajadustele ja toetab linna kestlikku arengut.

“Kui täna teenindab linlasi tipptundidel 441 bussi, 34 trammi ja 32 trolli ning kevadel täienes meie sõidukitepark uute elektribussidega, siis 23-st tellitud moodsast PESA trammist jõuavad käesoleva aasta jooksul Tallinna järk-järgult kohale esimesed 12. Lisaks teeme ettevalmistusi uute trollibusside ja gaasibusside hankimiseks. Kõikide nende uuenduste järel võime öelda, et Tallinnal saab olema Euroopa üks kaasaegseim ühistranspordi sõidukitepark. Samuti jätkame TLT-s keskendumist veel enam teeninduskultuurile ja kvaliteedile, et muutuda transpordiettevõttest kaasaegseks teenindusettevõtteks.”

2024 aasta esimese 6 kuu statistika numbrites:

– 2024. aasta juunikuus tegi TLT kokku 9,8 miljonit sõitu.

– Keskmiselt tehti 6 kuu kokkuvõttes päevas ühistranspordiga 360 tuhat sõitu.

– Sõitjaid teenindasid linnaliinidel tööpäeva tippajal 441 bussi, 34 trammi ja 32 trolli.

– Sõitjaid teenindab juuni lõpu seisuga 82 linnaliini, sh 6 öö bussiliini.